Autofinanciering en krediet

SOCO-financieiring: een aanbod op maat !

Opgepast, geld lenen kost ook geld.

 

Als u de aankoop van uw nieuwe of tweedehandswagen wil financieren, kan SOCO u steeds een oplossing op maat van uw situatie aanbieden. Afhankelijk van ieders situatie werken we rechtstreeks samen met verschillende banken, makelaars, maar ook en vooral met onze eigen financieringsmaatschappij! Dit levert u de beste voorwaarden en kansen op kredietverlening op, zowel op korte als op lange termijn, met of zonder aanbetaling! Daarnaast heeft SOCO financieringsproducten ontwikkeld die u bij de meeste van onze concurrenten niet zult aantreffen:

• De O.V.O. (of Overname Verbintenisovereenkomst): In het geval van overlijden of werkloosheid verbindt SOCO zich ertoe om uw gefinancierde wagen terug te nemen tegen de waarde vermeld in de Autogids.

• Het Light krediet*: Dit is een formule voor leningen op afbetaling met een zeer aantrekkelijk terugbetalingssysteem, aangezien de maandelijkse aflossingen lager uitvallen dan bij de klassieke financiering. Het principe is eenvoudig: u betaalt maandelijks een deel van het geleende kapitaal terug met een vaste maandelijkse aflossing (zoals bij een klassieke financiering) en u betaalt de rest van het kapitaal pas terug op het einde van het contract, met een hogere maandelijkse aflossing (ook wel ‘restwaarde’ genoemd). Aan het einde van het contract heeft u twee opties:

  • Als u van wagen wil veranderen, kopen wij de uwe of verkoopt u die zelf. Met het geld van deze verkoop betaalt u de laatste maandelijkse aflossing en het resterende saldo kan uiteindelijk gebruikt worden als aanbetaling voor de aankoop van uw nieuwe wagen.
  • Als u uw wagen wil houden, hoeft u alleen maar de laatste maandelijkse aflossing te vereffenen, ofwel met het geld dat u bespaart hebt via de lage maandelijkse aflossingen, ofwel via een nieuw krediet.

Met het Light krediet* financiert u alleen het daadwerkelijke gebruik van uw wagen door een kleinere maandelijkse aflossing! Daarnaast is het ‘Light krediet’ ook zonder aanbetaling mogelijk!

U vindt een financieringssimulator op iedere technische fiche van onze tweedehandswagens in voorraad. U kunt ook contact met ons opnemen voor een financieringsaanbod op maat voor een tweedehandswagen.

 

*Lening op afbetaling

Voorbeelden autokrediet

Representatief voorbeeld van een klassieke lening*

Lening op afbetaling (met optionele voorschot) voor een tweedehandsauto van minder dan 3 jaar oud, Kredietbedrag: 13.998,00 € - JKP: 5,99 % - Vaste rentevoet: 5,99 % - Inbegrepen lasten in de totale kredietkost: 0 € - Looptijd: 60 maanden – Maandelijkse betaling: 270,56 € - Total verschuldigd bedrag: 16.233,60 €.

Representatief voorbeeld van een Light lening*

Lening op afbetaling met een verhoogd eindbedrag (met optionele voorschot) voor een tweedehandsauto van minder dan 3 jaar oud, Kredietbedrag: 13.998,00 € - JKP: 5,99 % - Vaste rentevoet: 5,99 % - Inbegrepen lasten in de totale kredietkost: 0 € - Looptijd: 60 maanden – Maandelijkse betaling: 200,32 € met een verhoogd eindbedrag van 4.899,30 € - Total verschuldigd bedrag: 16.618,50 €

*Lening op afbetaling

Bevoegde toezichthoudende autoriteit

FOD ECONOMIE Algemene Directie Economische Inspectie

Koning Albert II-laan 16 te 1000 Brussel

Tel.: 0800/120.33 – https://pointdecontact.belgique.be